Συμβουλές για ασφαλή ύπνο του νεογνού

Συμβουλές για ασφαλή ύπνο του νεογνού σας.

Τέσσερις συμβουλές προς τους γονείς, για την πρόληψη αιφνιδίου νεογνικού θανάτου.

Έρευνες δείχνουν ότι, από τότε που οι γονείς άρχισαν να τοποθετούν τα μωρά τους για ύπνο ανάσκελα, μειώθηκε το ποσοστό εμφάνισης αιφνίδιων νεογνικών θανάτων (SIDS) κατά 50%!

Παρ’ όλα αυτά, το σύνδρομο αιφνιδίου νεογνικού θανάτου παραμένει η κυριότερη αιτία νεογνικών θανάτων, ηλικίας 1 έως 12 μηνών, με περισσότερα από 2.300 νεογνά να πεθαίνουν από αυτό το λόγο, στις Η.Π.Α. Πρόσφατη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Pediatrics, έδειξε ότι πάνω από το 96 % αυτών των νεογνών, είχαν εκτεθεί σε γνωστούς παράγοντες κινδύνου, όπως ύπνος μπρούμυτα ή ύπαρξη καπνού από τσιγάρα στο χώρο που κοιμόταν το μωρό. Παρακάτω, σας δείχνουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προστατέψετε το μωρό σας, από το σύνδρομο αιφνίδιου νεογνικού θανάτου.

sleeping-baby-at_0

1)                Τοποθετήστε το μωρό σας μόνο ανάσκελα όταν πρόκειται να κοιμηθεί. Αποτελεί τη πιο σημαντική πράξη ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος.

2)                Αποφύγετε την έκθεση του μωρού σε καπνό και αλκοόλ. Νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Addiction, έδειξε ότι το ποσοστό αιφνίδιων νεογνικών θανάτων αυξήθηκε κατά 33% την  ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Οι ερευνητές το αποδίδουν στην κατανάλωση αλκοόλ. “Η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ από τους γονείς, μπορεί να οδηγήσει και σε αυξημένη απροσεξία”, τονίζει ο ερευνητής David Phillips, Ph. D., καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Ντιέγκο.

Όσον αφορά το κάπνισμα, οι γυναίκες που καπνίζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αυξάνουν τον κίνδυνο κατά πέντε φορές για την εμφάνιση του συνδρόμου αιφνιδίου νεογνικού θανάτου. Φυσικά, η έκθεση του μωρού σε καπνό επιβαρύνει ακόμα πιο πολύ την κατάσταση.

3)                Προνοήστε για ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο θα κοιμάται το μωρό σας. Η επίπτωση των αιφνίδιων νεογνικών θανάτων μειώνεται όταν οι γονείς κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο με το μωρό τους. H Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων (ΑΑP) συνιστά το κρεβατάκι του μωρού να βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το κρεβάτι των γονιών. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας κοιμάται πάνω σε μία σταθερή επιφάνεια χωρίς μαξιλάρια, βαριά παπλώματα ή κουβέρτες και παιχνίδια γύρω του, τα οποία μπορεί να δυσκολεύσουν την αναπνοή του.

4)                Έρευνες έδειξαν ότι το ποσοστό των αιφνίδιων νεογνικών θανάτων μειώθηκε μέχρι και 70% στα νεογνά που θήλασαν αποκλειστικά έστω και για μικρό χρονικό διάστημα.

Πηγή: fitpregnancy.com

mommy-school-logo-wheelier-80

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes