Μικρές συμβουλές για την αποφυγή της ναυτίας στην εγκυμοσύνη

Η Μαρία Ευθυμιάδου διαιτολόγος-διατροφολόγος, δίνει μερικές χρήσιμες συμβουλές στις έγκυες σχετικά με τις ναυτίες και τους εμετούς.

Περίπου το 70% των γυναικών έχουν ναυτίες στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης και οι μισές από αυτές έχουν και εμετούς. Η ναυτία είναι συνήθως πιο έντονη το πρωί και μπορεί να οδηγήσει σε εμετούς. woman with a strong toxicosis

Θεωρείται πως είναι αποτέλεσμα φυσικών και ορμονικών αλλαγών καθώς και του στρες της εγκυμοσύνης ενώ μπορεί να προκληθεί από ορισμένες μυρωδιές.

Να θυμάστε πως παρόλο που δε θέλετε να φάτε όταν έχετε ναυτία είναι καλύτερα να προσπαθήσετε να το κάνετε για το καλό της δικής σας υγείας και του μωρού σας.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να ελαττώσουμε τις πρωινές αδιαθεσίες;

Αν δυσκολεύεστε να φάτε, δοκιμάστε να τρώτε αρκετά μικρογεύματα στη διάρκεια της ημέρας παρά τρία κανονικά γεύματα. Παρά την κακοδιαθεσία σας, αυτά τα σνακ μπορούν να σας ανακουφίσουν από τη ναυτία.

Μια άλλη πρόταση είναι να τρώτε ξηρά τροφή, όπως κράκερ ή φρυγανιές, πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι το πρωί.

Τροφές όπως τα κράκερ από αλεύρι ολικής αλέσεως και τα δημητριακά στο πρωινό μπορούν να βοηθήσουν το στομάχι να ηρεμήσει, ενώ είναι εύκολο να ετοιμάσετε στιγμιαία γεύματα όπως κουάκερ, για παράδειγμα.

Καταναλώστε τρόφιμα υψηλά σε πρωτεΐνες (μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο, ψάρι) και υδατάνθρακες (ψωμί, τα δημητριακά και οι πατάτες), καθώς και τα δύο μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ναυτίας.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τροφές πλούσιες σε λιπαρά, πικάντικες, όξινες ή τηγανισμένες.  που είναι πιθανό να ενοχλήσουν το πεπτικό σας σύστημα.

Αποφύγετε τα όξινα τρόφιμα, όπως οι σάλτσες ντομάτας και ο χυμός πορτοκάλι γιατί μπορεί να ενισχύσουν τα συμπτώματα ναυτίας.

Μυρίστε λεμόνια.Η μυρωδιά από ένα κομμένο λεμόνι ίσως βοηθήσει τη ναυτία.

Τέλος μπορείτε να πιείτε τσάι από πιπερόριζα (τζίντζερ). Το τζίντζερ είναι γνωστό ότι ηρεμεί το στομάχι και βοηθάει στην αναγούλα σε πολλές γυναίκες.

 

 

ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΙΩΑΝΝΑ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

διαιτολόγος-διατροφολόγος

διαιτολόγος-διατροφολόγος

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes